In Body & Health

12 weken Newborn Fit Mama

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al aan het strijden tegen de kilo’s. Ik zeg wel eens gekscherend dat ik dik word van een glas water, maar zo voelt het soms wel een beetje! Een tijdje gaat het goed, dan verval ik weer in een slechter eetpatroon (lees: teveel snoepen) en dan vliegen de kilo’s er weer aan. Een klassiek jo-jo-model!

Tijdens mijn zwangerschap ben ik een kilo of 20 aangekomen. Toen ik na 3 maanden weer aan het werk ging, ben ik begonnen met het online programma van WeightWatchers. Dat in combinatie met borstvoeding, maakte dat ik vrij snel afviel en in de zomer alle zwangerschapskilo’s wel kwijt was. Maar, ik was voor mijn zwangerschap ook aangekomen dus ik wilde meer afvallen. Stiekem deed ik er eigenlijk niks aan… Druk, moe, geen tijd, gedoe, you name it, alle excuses zijn voorbij gekomen. Ik had het gevoel dat ik weer wat was aangekomen en in april besloot ik mee te gaan doen met de online-groepssessie van Newborn Fit Mama. Kimberly richt zich in dit programma op eigenlijk alle vrouwen die net na hun zwangerschap kilo’s willen verliezen of fitter willen worden, maar ook als je al wat verder van je zwangerschap afzit kan je makkelijk meedoen! Zij begeleidt je door een wekelijkse facetime-sessie, of ze komt bij je thuis als je voor het personal trainingsprogramma hebt gekozen, helpt je met het stellen van wekelijkse doelen op voedings- en sportgebied en zorgt voor een portie motivatie. Ik heb met de groepsvariant meegedaan, samen met de andere meiden van de groep zaten (en zitten) we in een app en deelden we recepten, tips en tricks en pepten we elkaar op als het nodig is! Voor mij een goede stok achter de deur geweest om te werken aan mijn nieuwe lifestyle.

Samen met Kimberly bespreek je de doelen, die ook haalbaar moeten zijn. Voor mij betekende het dat ik 2 keer in de week een workout deed, die zij me toestuurde (via YouTube). Deze workouts zijn goed te doen, heus wel pittig maar ze duren maximaal een half uur en je hebt alleen maar een matje nodig! Daarnaast fiets ik 3 tot 4 keer in de week, dus kwam en kom ik zo wel aan mijn beweging. In een speciale app hield ik bij wat ik at en hoeveel calorieën dat waren. En, helemaal fijn, 1 keer in de week mocht ik een cheatmeal! Meestal was dat voor mij een stukje gemakseten, zoals frietjes of een pizza. Voor mij werkte dit goed! Mijn ervaring is dat als ik van mezelf helemaal niks lekkers mag, ik het minder lang volhoud.

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet in 12 weken alle kilo’s kwijtgeraakt die ik wilde, maar dat is ook een soort van onmogelijk! Ik ben 6 kilo afgevallen, waar ik heel blij mee ben! Het heeft me weer beter in balans gebracht, ook een stukje sterker gemaakt en conditioneel beter. Mijn eetpatroon is niet meer; en, en, maar of, of geworden. Tuurlijk, niet altijd gaat het goed, en zeker nu ik zwanger ben is het lastig om altijd de juiste keuzes te maken. Maar ik ben me er in elk geval bewust van! Ook leuk is dat met de meiden uit het groepje het contact zo goed is dat we onze app in stand houden en veel met elkaar delen, meer dan alleen recepten of sportoefeningen. Dus, voor mij een mooie en leuke ervaring en ik ben blij dat ik weer de tools heb gekregen om zelf verder te gaan met deze gezonde lifestyle!

Wil je meer weten over het Newborn Fit Mama programma van Kimberly? In dit filmpje legt ze uit hoe het werkt! Ik heb zelfs een kleine rol mogen spelen 😉 Ook kan je meer informatie krijgen en je aanmelden via haar website; www.newbornfitmama.nl

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Previous PostDreumes in the house!
Next PostHoera! Maren wordt grote zus!

No Comments

Leave a Reply