In Zwanger

Babybump update – 20 weken zwanger!

Deze week ben ik alweer 20 weken zwanger! Wat een cliché, maar wat gaat het toch snel. Toch vind ik het wel erg fijn dat ik nu dit punt bereikt heb, zelf vind ik het zo’n geruststelling als ik de 20 weken echo heb gehad en alles goed is!

20 weken echo - Kaart met muisjesVanmorgen was het dan zo ver, om 08.00 uur konden we al terecht voor de echo. Gelukkig konden we direct naar binnen want stiekem was ik wel wat zenuwachtig. Ik denk dat ik het deze keer nog wel spannender vond dan bij Maren, grappig genoeg. Dat het je voor de tweede keer gegund zou zijn om een gezond kindje te krijgen is niet vanzelfsprekend! Ik vond het sowieso al zo bijzonder om de baby weer te zien, de laatste keer was toch al 7 weken geleden.
Van boven tot onder werd het hele lichaampje bekeken, we begonnen bij het hoofdje. Uiteraard lag de baby er niet goed voor! Dus werd uiteindelijk het hoofdje als laatste bekeken. Gelukkig zag alles er goed uit, alle organen zijn er en functioneren en qua lengte ligt de baby op schema. Zo fijn als tijdens de echo wordt gezegd dat alles er goed uit ziet!

En dan de meest gestelde vraag van de afgelopen weken: ‘Weet je al of het een jongetje of een meisje wordt?’ Dat antwoord is heel kort, namelijk nee! We hadden sowieso al besloten geen extra geslachtsbepalende echo te doen, maar de afgelopen weken hebben we zelfs besloten dat we het graag een verrassing laten tot het laatste moment! Eigenlijk was dat ooit mijn wens, om het niet te weten als ik zwanger zou zijn. Bij Maren toch besloten om het wel te weten en we vonden het zo bijzonder om er tezamen met onze familie en vrienden achter te komen dat we een meisje kregen! We hadden toen tijdens de echo het geslacht laten opschrijven, dat briefje aan de bakker laten zien en tijdens een high tea de taart aangesneden! Het vereiste wel enige onderdrukking van de nieuwsgierigheid, we hadden de echo op woensdag en pas op zondag was de high tea. Ondertussen lag dat briefje nog steeds ongeopend in de kast… Het was daarmee extra speciaal om de taart aan te snijden en een roze inhoud te zien! We hadden het zeker deze keer nog eens zo kunnen doen, maar eigenlijk hadden we gezegd; Bij de eerste weten we het geslacht wel en bij een mogelijk volgende kindje laten we het een verrassing. Die gedachte was even in de koelkast gezet maar toen we het er weer over hadden, vonden we het allebei een goed idee! Dus, hoe nieuwsgierig ik ook ben, ik vind het wel enorm bijzonder om het nu niet te weten. Ach, het zijn nog maar 20 weekjes 🙂 We moeten nu wel goed over namen gaan nadenken, het is wel wat lastiger dat je je moet blijven richten op meerdere namen. Maar als dat het ergste is…

Voordat de echo begon werd er ook gevraagd of we het geslacht wilde weten. We hebben niks gezien tijdens de echo en aan het einde werd er gezegd dat we even moesten weg kijken, omdat zij het dan goed ging bekijken! Dus; we hebben echt geen idee en dat houden we zo!

Bij mijn vorige update was ik 18 weken zwanger en voelde ik nog geen hele duidelijke beweging. Slechts een paar dagen later begon ik ineens wat te voelen! Op maandag zat ik op de bank en dacht ik wat ‘geschop’ te voelen. De volgende avond voelde ik het weer, dat was echt de bevestiging dat ik het juist had! Later toen ik in bed lag, voelde ik het weer heel duidelijk. Ik zei tegen mijn vriend dat hij het vast nog niet kon voelen, maar dat we het toch even konden proberen. Hij legde zijn hand op mijn buik, en er volgde toch een duidelijke shop! Zo grappig en bijzonder! Ik kan me niet meer exact herinneren op welke termijn het ook duidelijk van de buitenkant te voelen was bij Maren, maar zeker niet zo vroeg als deze keer. Nu voel ik met regelmaat wat beweginkjes, wat enorm genieten is dat toch!

Verder gaat het gelukkig nog steeds goed! Soms wat kleine kwaaltjes maar eigenlijk heb ik nog het meeste last van vermoeidheid, met name doordat Maren de afgelopen weken met regelmaat aan het spoken is ’s nachts. Die gebroken nachten zijn altijd al zwaar maar nu lijken ze helemaal hard aan te komen 😉 Ik ga in elk geval weer heerlijk genieten van de bewegingen, het goede nieuws en ook lekker van Maren, die van dit alles nog echt geen besef heeft maar in zo’n gezellige kletsfase zit! Dat eigen willetje is intussen goed gevormd maar de grapjes en gezelligheid zijn zo fijn, zo lang het nog gaat lekker de volle aandacht geven!

Tot gauw voor een nieuwe update!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Previous PostFotoshoot door Danique (DF Styling)
Next PostLife won't sparkle unless you do...

2 Comments

 1. Marinka
  5 jaar ago

  Wat heerlijk om te lezen!! Zo’n 20 weken echo is best een dingetje he, zo spannend! Wij hebben ‘m zelfs 2x gehad (een week later past 2) omdat ze zo gek lag en niet goed wilde liggen..

  Vind het heel knap dat jullie niet willen weten wat het wordt. Ik was ZO nieuwsgierig haha! Niet dat het me wat uitmaakte (ik dacht dat Lot een jongen zou zijn). Als het maar gezond is he, zo cliché maar zo waar!

  Reply
  1. Eveline
   5 jaar ago

   Getsie ik kon even niet in mijn pagina komen en reageren! Sorry hoor! Haha! Maar wat vervelend zeg als je dan nog moet terugkomen… daar word je zo onzeker van! Gelukkig was alles in orde… inderdaad, als het maar gezond is! Ik ben ook wel nieuwsgierig maar vind het ook wel zo bijzonder om er pas bij de geboorte achter te komen!

   Reply

Leave a Reply