In Zwanger

Babybump update – 34 weken zwanger!

zwangerschapsshoot

Inmiddels ben ik alweer ruim 34 weken zwanger! Niet te geloven dat er over 6 tot maximaal 8 weken gewoon een kleintje is en deze zwangerschap voorbij is! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update heb gegeven, maar simpelweg omdat er niet zo veel te vertellen viel.

mother and daughterAl mijn hele zwangerschap voel ik me eigenlijk goed, ik heb weinig last gehad van misselijkheid in het begin en echt grote kwaaltjes heb ik niet! Gelukkig maar, ik weet dat het heel anders kan dus ik tel mijn zegeningen! Daarentegen merk ik wel dat dit de 2e zwangerschap is en vooral; dat er al een peuter rondloopt. Lekker in je bed blijven liggen is er niet meer bij, daarnaast buk je veel meer (al dat speelgoed!!) en ‘mama tillen’ hoor ik ook de halve dag! Ik probeer dat wel een beetje te minderen want Maren kan natuurlijk prima zelf lopen, maar stiekem sjouw je toch meer dan je denkt! Dat merk ik dan ook wel in mijn onderrug en mijn bekken waar ik regelmatig last van heb. Ik voel me net een Oma soms, die rug samen met een baby die al vanaf 31 weken is ingedaald maakt dat ik lekker loop te waggelen intussen!

Maar zoals gezegd… als dat het is, mag ik niet klagen. Ik heb me nog laten testen op zwangerschapssuiker maar ook dat is in orde, bloeddruk is goed en alleen de weegschaal laat weer cijfers zien waar ik niet vrolijk van word 😉 Maar na de zwangerschap ga ik dat ook weer oppakken en vorige keer viel ik relatief snel af door wat minder te snoepen en borstvoeding, ik hoop dat dat nu ook weer zo werkt. Afgelopen week hebben we een groeiecho gehad, de verloskundige gaf aan dat het buikje toch wel wat groot was in verhouding. Ze wilde graag dat ik naar de gynaecoloog ging om het even te laten controleren. Dus daar lag ik op vrijdag, aan de CTG-scan en vervolgens nog een echo door de gynaecoloog. Gelukkig was de meting nu beter en binnen proporties, dus hoef ik niet terug te gaan naar het ziekenhuis!

Wiegje
Wiegje staat klaar!

Het wiegje staat, de commode staat en de meeste babywasjes zijn ook al gedraaid. Ik heb nog wel de malle tik dat ik de hydrofiele doeken gestreken wil hebben, dat hield ik na Marens geboorte precies een week vol maar nu voordat de baby er is wil ik het toch weer even doen! Ach, in mijn verlof moet ik er wel tijd voor vinden toch? Naast die 2 jaarboeken die ik nog van Maren moet maken, leuke dingen met en zonder Maren wil doen en hopelijk wat vooruit werken voor de blog! Met andere woorden; de baby mag niet eerder dan de geplande 40 weken komen, dat gaat nou eenmaal niet! Maar zoals met veel dingen valt er niet veel te plannen, we zullen het dan ook maar zien. Voor nu ga ik lekker genieten van mijn verlof dat nu begonnen is! Deze week nog wel een drukke week gehad met Marens 2e verjaardag en helaas ook een zieke Maren, maar hopelijk verloopt volgende week weer wat rustiger!

babybump
Nog een paar weekjes…

Ik heb 2 weken geleden foto’s laten maken door Annemarie van Klik-klak fotografie. Super blij mee! Bij de zwangerschap van Maren heb ik geen foto’s laten maken, ik voelde me zo’n joekel. Nu eigenlijk weer, maar toch wilde ik dit doorzetten. Ik ben enorm blij met het resultaat, het past ook ontzettend goed bij me! Binnenkort nog meer foto’s op de blog!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Hoera! Maren wordt grote zus!

Posted on 10/08/2017

Previous PostDe leukste unisex babykleertjes!
Next PostKijk ik op tegen de bevalling? Een terugblik naar de bevalling van Maren!

No Comments

Leave a Reply