In Zwanger

Babybump update – 37 weken zwanger!

37 weken zwanger

Twee keer knipperen met je ogen en ik ben al weer 37 weken zwanger! Niet te geloven hoe snel het gaat! Toen ik net zwanger was keek ik uit naar het moment dat ik een week of 20 zwanger zou zijn. Dan weet je dat alles goed is en ga je beweging voelen. Vanaf dat moment krijg je gewoon elke dag de bevestiging dat je zwanger bent, door de schopjes. En nu… nu zit deze zwangerschap er weer bijna op!

37 weken zwanger
The struggle is real!

En dat vind ik fijn en jammer tegelijkertijd! Ik vind zwanger zijn en worden het meest bijzondere wat er is, ik ben ook deze keer weer gezegend met een relatief makkelijke zwangerschap. Een kindje dragen is zo mooi!
Maar dat de laatste loodjes het zwaarst wegen was ik toch wel even vergeten en ze lijken bij een tweede kindje ook dubbel zo zwaar te zijn. Tot ongeveer 2 weken geleden ging alles best prima, los van wat moe zijn, maar daarna werd alles wat zwaarder! Ik heb met name behoorlijk last gekregen van mijn bekken. In het begin dacht ik dat het kwam doordat de baby ingedaald was, maar afgelopen weekend had ik zo’n pijn dat ik bijna niet kon lopen. Ik heb nu een paar dagen rustig aan gedaan en dat scheelt, maar ik heb wel een soort van constante pijn bij lopen voornamelijk. Daar heb ik bij Maren helemaal geen last van gehad, dus hier stond ik wel even van te kijken! Vast ook wel herkenbaar: constant moeten plassen!! En altijd net als je lekker ligt… 😉 Ook hou ik vocht vast en zijn mijn enkels van de een op de andere dag verdwenen; iets waar ik bij Maren ook last van had. Niet echt een groot probleem maar voor mij wel weer het teken dat deze zwangerschap echt op zijn einde loopt. En eigenlijk wil ik nog zo veel maar fysiek lijkt het me even niet te lukken. Dus; accepteren maar en rustig aan!

We zijn nog een weekendje weg geweest maar stiekem zat ik ook niet helemaal op mijn gemak. De pijn hielp niet mee en de gedachte dat ik eventueel niet in mijn eigen omgeving zou kunnen bevallen maakte het niet beter! Waarschijnlijk wel herkenbaar; alles is nu hier voorbereid en ik wil ook graag met mijn eigen verloskundige bevallen. Met nog maar 3 weken op de teller blijf ik dan ook vanaf nu lekker in de buurt van huis!

37 weken zwanger
37 weken zwanger… een mijlpaal!

Maren lijkt ook wel te begrijpen dat er iets gaat gebeuren. Ik heb haar nog veel getild en nog steeds lukt het me niet om het helemaal te vermijden, maar als ik nu uitleg dat ik haar niet kan tillen accepteert ze het wel meer. Ze pakt dan mijn hand en dan is het ook goed. Ook wil ze voornamelijk door mij verzorgd worden, is dat herkenbaar voor andere mama’s? ‘Papa nee!’ roept ze als mijn vriend iets voor haar/met haar wilt doen. Niet altijd, gelukkig, maar het komt wel vaak voor. Ze knuffelt veel met me en daar geniet ik dan ook maar enorm van! Het geeft me ook wel weer een schuldgevoel ergens; Heel gauw zal ze me moeten ‘delen’ met iemand anders. Maar ik probeer daar maar niet te veel aan te denken, uiteindelijk zal het goed komen!

En verder… heeft de baby het in mijn buik volgens mij prima naar zijn of haar zin. Veel schopjes, ik noem de baby al een kleine druktemaker! Ik doe het lekker rustig aan en dat is ook helemaal prima. Maar of de baby netjes wacht tot 4 april… ik twijfel er aan!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Unisex babykleertjes

De leukste unisex babykleertjes!

Posted on 01/29/2018

Previous PostKijk ik op tegen de bevalling? Een terugblik naar de bevalling van Maren!
Next PostHoera! Olivier is geboren - mijn bevallingsverhaal

No Comments

Leave a Reply