In Zwanger

Babybump update – 18 weken zwanger!

Het is alweer 4 weken geleden dat ik bekend maakte zwanger te zijn van ons tweede kindje, dat betekent dat ik deze week al weer 18 weken zwanger ben! Ik vond het wel weer tijd voor een update, ik neem jullie mee in hoe het nu gaat en hoe ver we zijn met alle voorbereidingen!

Nou ehh… met die voorbereidingen staat het nog niet zo best om eerlijk te zijn! Nou duurt het natuurlijk ook nog wel even en hebben we de tijd, daarnaast hebben we veel van Maren dat we nu ook weer kunnen gebruiken. Zo heeft Maren in hetzelfde wiegje gelegen als waarin ik heb gelegen en ook mijn neefje en nichtjes. Mijn moeder heeft voor Marens geboorte het wiegje weer mooi bekleed in een neutrale witte stof met een klein sterretje erin. Als ik deze foto zie kan ik me bijna niet meer voorstellen dat Maren er in heeft gelegen, laat staan dat er straks weer zo’n klein hummeltje in ligt! Het wiegje staat momenteel weer bij mijn moeder maar daar hoeven we in elk geval niks aan te doen.

Voor de geboorte van Maren hadden we gekozen voor de Joolz Geo kinderwagen, in een grijze kleur. Mochten we nu een jongetje krijgen kan dat dus ook makkelijk! Wat we wel gaan doen, is het extra gedeelte bij de kinderwagen kopen zodat de baby en Maren in de kinderwagen kunnen zitten. Ik zit ook wel te denken aan een ‘meerijplankje’, al denk ik dat als Maren net 2 jaar is geweest het voor haar nog wel fijn is om lekker te kunnen zitten als we wat verder wandelen.

Wat we nog wel nodig hebben? Een tweede Stokke TripTrapp. We zijn erg blij met de stoel en we hebben ook de newbornset bij Marens geboorte gekregen, dus voor de baby is dit wel super fijn! Een extra commode is ook echt nodig. En verder…. Denk ik dat het wel meevalt eigenlijk! Toch wonderlijk dat je nog steeds zoveel kan kopen, de eerste kleertjes zijn al binnen! Ook al lieve dingetjes gekregen, zoals dit setje van Kaart met Muisjes. De vraag is alleen wanneer we met het kamertje gaan beginnen. We zijn namelijk van plan nog een en ander aan het huis te laten verbouwen en de babykamer zit in die plannen. Nou ben ik wel zo dat ik het liefst alles ver van tevoren klaar heb, maar in dit geval heb ik niet alles in eigen handen…. Het scheelt wel dat de baby in het begin bij ons op de kamer komt te liggen, maar dan nog, het is ook zo leuk om bezig te zijn met kinderkamertjes! Voorlopig moet de nesteldrang zich maar niet aandienen 😉

Oh ja, nog een klein dingetje hebben we nodig: de naam! Oef, ik vind Maren nog steeds zo prachtig maar om de baby nou Maren 2 te noemen gaat wat ver. Dus, zowel voor een jongetje als een meisje moeten we weer opnieuw beginnen! Ik kan jullie vertellen, we vinden het niet makkelijk en een beetje hulp kunnen we wel gebruiken, laten jullie leuke ideeën achter in de comments?

En verder? Gaat het eigenlijk heel goed! Lichamelijk weinig klachten op de normale kleine kwaaltjes na, die ik wel iets sneller heb dan de vorige zwangerschap. Maar tot nu toe mag ik me weer gelukkig prijzen! De buik groeit voor mijn gevoel wel 2x zo snel, maar een kleine check op Instagram zorgde ervoor dat ik me niet al teveel zorgen hoef te maken! Vanmorgen heb ik het hartje nog gehoord, dat blijft toch zo bijzonder… Ik heb het idee dat ik al iets van lichte beweging heb gevoeld, maar nog niet overtuigend. Ik hoop dat ik dat in de komende weken snel ga voelen! En dan maken we ons op voor de 20 weken echo. Toch weer een beetje spannend, je hoopt natuurlijk dat alles goed is met het kindje! Ik ga daar zeker wel vanuit, maar het is wel weer een mijlpaal als deze achter de rug is. Verder genieten we enorm! Ik probeer minstens zo bewust deze zwangerschap mee te maken als die van Maren en ik probeer Maren er bij te betrekken, maar ze heeft echt nog geen idee. Ik merk wel dat ik me soms wat ‘schuldig’ voel naar Maren toe, ik geloof dat dit een min of meer natuurlijk gevoel is van alle moeders die een tweede kindje krijgen 😉 Maar tegelijk denk ik ook dat het geweldig is voor haar als ze eenmaal gewend is!

Ik geniet lekker verder, binnenkort weer een nieuwe update!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Unisex babykleertjes

De leukste unisex babykleertjes!

Posted on 01/29/2018

Previous PostMijn favorieten
Next PostEen dagje op het 'We are pregnant' event!

No Comments

Leave a Reply