In Uitjes en reizen

Dagje Diergaarde Blijdorp

Heel spontaan besloten we vanochtend naar Diergaarde Blijdorp te gaan! De dag begon enorm regenachtig maar nadat ik op buienradar had gekeken en we gezien hadden dat het in elk geval de ochtend droog zou blijven, besloten we te gaan. En zowaar hadden we zelfs een zonnetje toen we aankwamen!
We nemen nog altijd de ‘oude’ ingang, en beginnen dan bij de flamingo’s. Deze ingang en Blijdorp überhaupt, is voor mij ook zo’n throwback naar mijn jeugd, toen ik klein was kwam ik nog wel eens met school in Blijdorp en ik heb er ooit zelfs een verjaardagspartijtje gevierd. Het was nog heerlijk rustig dus we konden vooralsnog alles goed zien en Maren kon lekker rondlopen!
We zijn een stukje verder gaan lopen en hebben nog gezocht naar Bokito, maar niet gevonden. Door naar de ‘grote’ dieren, de leeuw en de tijger. Maren zei heel treffend; poes! En als ik ze vergelijk met onze katten lijken ze ook echt ontzettend op elkaar. Gelukkig zijn onze katten iets minder gevaarlijk.

Ik vind zelf altijd de olifanten, neushoorns (in dit geval slechts 1) en giraffen zo mooi om te zien. Maren vond de zebra volgens mij wat interessanter en had het over een ‘paardje’! Ik keur het goed. Bij de giraffen liep een kleintje rond, die het ineens op zijn heupen kreeg! Helaas was ik te laat om te filmen maar ik heb het toch vast kunnen leggen, zo aandoenlijk om te zien!

Tegen die tijd werd het ook wat drukker en dat merkten we zeker toen we bij het Oceanium aankwamen, dat direct naast de ‘nieuwe ingang’ ligt. Maren was al wat vermoeider en zat lekker vanuit de kinderwagen om zich heen te kijken. Kennen jullie de film ‘Nemo’ nog? Ik waande me echt even in de oceaan, wat is dit toch mooi nagebouwd! Alles klopt gewoon. Ook de haaien waren aanwezig, iets verderop. Ongelofelijk hoe ze gewoon over je heen zwemmen!

Dit jaar bestaat Diergaarde Blijdorp 160 jaar! Reden om het te vieren en wel met een mooie korting. Nog tot 31 oktober is de entree €12,50 per persoon (kinderen tot 3 jaar gratis), gaan allemaal!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Previous PostHoera! Maren wordt grote zus!
Next PostMijn favorieten

No Comments

Leave a Reply