In Zwanger

De leukste unisex babykleertjes!

Unisex babykleertjes

Inmiddels ben ik al bijna 31 weken zwanger en de eerste kleertjes zijn nu toch wel een feit! Maar, we maken het onszelf niet veel makkelijker door niet te willen weten wat het geslacht van de baby gaat zijn. Uiteraard hebben we nog veel kleding van Maren, maar of we die weer kunnen gebruiken is maar de vraag!

MarMar newborn
MarMar Copenhagen

Nadat ik een positieve uitslag had van de combinatietest had met 14 weken, durfde ik het aan om de eerste kleertjes voor de baby te kopen. Bij Bonbon on the block kocht ik dit lieve witte pakje en blauwe rompertje met mutsje, van MarMar Copenhagen. Ook voor meisjes vind ik blauw erg mooi en kan je dit goed combineren, dus wat mij betreft is dit helemaal goed! Mogelijk ga ik dit witte pakje kies als eerste outfit, maar ik ben er nog niet helemaal over uit. Een hele keuze altijd!

Prenatal Pure
Prénatal Pure

Een paar weken later ging het weer kriebelen en ‘moest’ ik weer iets nieuws kopen, laat ik het maar op de zwangerschap gooien, maar volgens mij heb ik daar ook last van als ik niet zwanger ben 😉 Bij Prénatal kocht ik een neutraal, grijzig setje in maatje 50. Spannend om maat 50 te kopen, maar bij Maren had ik de ervaring dat ik vrijwel niks in die maat had en vervolgens snel online ging shoppen om er nog wat bij te kopen. Maat 56 was nog zo groot! Het groene vestje is van dezelfde lijn en heb ik van een vriendin gekregen!

1+ in the family
1+ in the family

Ik ben echt dol op het merk 1+ In the family, een Spaans merk voor baby’s tot 36 maanden. Prachtig mooie setjes, pakjes en jurkjes in zacht katoen, echt heel mooi vind ik het. Maar het is ook goed prijzig dus vooral heel leuk in de uitverkoop 😉 Al heb ik toen Maren 3 maanden was een mooi setje gekocht in de maat 3 maanden, van de nieuwe collectie. Dat was enigszins een inschattingsfout, alhoewel Maren een kleine baby was en nog steeds relatief klein is. Ik denk dat ik het aantal keren dat Maren het setje aan heeft gehad op 1 hand te tellen is… oeps! Nou is het wel grijs/wit van kleur dus welk geslacht deze baby ook heeft, ik kan het in elk geval nog eens gebruiken! In december begon de sale en heb ik dit mooie pakje gekocht bij Little Department Store. Ik vind dit zulke lieve kleertjes, vooral de voetjes. Nu is het vaak zo dat de baby’s als eerste uit de voetjes zijn gegroeid, maar toch voor newborn vind ik het wel heel makkelijk en zo lief staan! Dus ik kan niet wachten tot de baby dit aan heeft!

Petit Bateau
Petit Bateau

Vlak voor Oud & Nieuw zijn we nog een paar daagjes naar Maastricht geweest, ons tweede thuis eigenlijk. Daar zit een prachtig zaakje voor baby’s en jonge kinderen, Schins Petit. Met mooie merkjes zoals Tartine & Chocolat, House of Jamie en Petit Bateau, een beetje Frans klassiek. Ik hou ervan! Voor zowel Maren als de baby zijn we hier geslaagd! Voor de baby hebben we dit grijze en blauw/wit gestreepte vestje gekocht. Wat mij betreft is zijn dit soort vestjes ook altijd leuk en goed te combineren met iets roze of wit of juist meer een stoere jongenskleur!

Little Chipmunks
Little Chipmunks

Naast wit, grijs en de ‘aardkleuren’ vind ik mintgroen ook echt een unisex kleur. Ik heb deze kleur dan ook als voorlopige extra kleur voor de accessoires! Daar zal ik binnenkort ook wat van laten zien. Ik heb Helen van Little Chipmunks gevraagd of ze een newbornsetje wilde maken met ‘iets mintigs’. Ze had deze mooie stof met witte driehoekjes! Een wit overslagshirtje erbij en bijpassend mutsje en hop, nog een mooi setje! Deze is in maat 56.

Hier houdt het dan voorlopig ook wel een beetje bij op met de kleertjes! Ik moet in elk geval nog neutrale rompertjes en sokjes kopen en wie weet ga ik nog wel wat van de nieuwe voorjaarscollecties scoren! Waarschijnlijk wel, mezelf kennende 😉 Maar ik merk dat vanaf maat 62 er toch echt een keuze moet gemaakt worden voor jongens of meisjeskleding, niet alleen qua kleuren maar ook afwerking. Een kantje hier, een kraagje daar, dat soort kleine dingen kunnen al zo bepalend zijn. Geeft niks, ik denk dat ook na de geboorte er snel weer van alles in huis gehaald is! In elk geval ga ik Marens minikleertjes weer naar voren halen en in elk geval klaarlegggen, voor het geval dat…

Als jullie nog leuke tips hebben voor mooie en leuke unisex kleding, hoor ik het graag!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Previous PostNaïf, nu ook verzorging voor vrouwen!
Next PostBabybump update - 34 weken zwanger!

No Comments

Leave a Reply