In Mama

Dreumes in the house!

Tot ongeveer een jaar was het leven met een baby eigenlijk vrij makkelijk, als ik er nu op terugkijk. Altijd blij, op tijd een slaapje, melk en een schone luier en lekker een beetje laten ontdekken. Maar nu, is het opvoeden echt begonnen! ‘Nee’ is alleen maar een uitnodiging tot meer gekkigheid en vooral niet doen wat mama en papa willen. En dan heeft Maren nu ook ontdekt dat ze iets anders kan gaan doen dan dat wat ze zegt dat ze gaat doen, enig!
Recentelijk schreef ik een blog voor Twinkelbella over het nog niet zelfstandig lopen van Maren. Kort daarna begon ze de smaak te pakken te krijgen, en nu is het alleen nog maar; ‘lopen, lopen, lopen’ dat we horen! Ze is nog niet helemaal stabiel, maar het gaat erg goed. Vanmiddag in het bos nog. Maren zat in de kinderwagen en wilde lopen. Prima, dus ik haalde haar er uit. Ze staat naast me, pakt mijn been en roept; ‘Nee’! Ze wilde alleen maar getild worden en zeker niet lopen, daar stonden we dan! Ik heb haar een klein stukje gedragen om het vervolgens nog eens te proberen. Maar lopen wilde ze niet en ik wilde niet meer dragen! Dus met een klein gevecht heeft ze de rest van de wandeling in de kinderwagen gezeten, wat verder ook uitstekend ging.

Zo kom je elke dag nieuwe dingen tegen die weer vragen om een nieuwe aanpak. Ze is zo dol op haar schoenen, dat ze het liefst met haar schoenen aan naar bed gaat! Dat gaat mij dan weer wat ver, maar ook haar jas houdt ze het liefst binnen nog aan. Daar ben ik dan weer wat makkelijker mee, als zij daar blij van wordt!

Al met al denk ik dat Maren nog best een makkelijk kind is. Tuurlijk, ze begint haar eigen willetje te krijgen, maar eigenlijk valt daar nog best goed mee om te gaan. Maar ik vind het soms wel lastig om te bepalen wanneer ik nu moet ‘opvoeden’, of dat ik het gewoon kan laten gaan. Tips zijn zeker welkom!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Olivier 6 maanden – een update!

Posted on 09/19/2018

Previous PostVakantie in Kroatië
Next Post12 weken Newborn Fit Mama

No Comments

Leave a Reply