In Zwanger

Hoera! Maren wordt grote zus!

Ein-de-lijk kan ik het met iedereen delen: ik ben zwanger!

Wat is het toch moeilijk om dat zo lang verborgen te houden, terwijl een zwangerschap het mooiste nieuws is dat er bestaat! Maar vandaag kan ik het dan echt van de daken schreeuwen en ik heb enorm veel zin om jullie mee te nemen in de komende maanden die vol in het teken zullen staan van babybumps, zwangerschapsupdates, babyshoppen en meer van dat soort zaken!

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat we graag meerdere kindjes zouden willen, dus toen we eind juli een positieve zwangerschapstest in onze handen hadden konden we ons geluk niet op! Toen ik een positieve test had bij Maren, was mijn eerste gedachte: ik vind het eng! Naast het feit dat ik erg blij was natuurlijk. Maar grappig genoeg had ik dat deze keer totaal niet, ik denk dat het toch anders is omdat je weet wat er komt en gaat gebeuren. Maar het blijft toch iets wonderlijks, dat je lichaam ‘zomaar’ een kindje kan maken. En ook deze keer heb ik weer de apps gedownload waar je de laatste stand van zaken kan zien, hoe groot het kindje is en hoe je je mogelijk kan voelen. Het blijft ook gewoon leuk!

En dan ben je zwanger en begint het grote wachten weer. Met 5 weken kon ik de verloskundigenpraktijk bellen, voor de eerste afspraak met 8 weken. Die dagen, en weken, lijken zo traag te gaan! Ik weet niet of ik de enige ben die dat zo ervaart, maar ik vond dat bij Maren zo en nu weer! Met 8 weken kreeg ik ook direct de eerste echo, dat maakte het voor mijn gevoel ook wat ‘echter’. Wat is dat toch ongelofelijk, om iets heel kleins te zien waarvan het hartje klopt. Zo wonderlijk!

Bumpupdate kaartje via Kaart met muisjes!

Ik heb me tot nu toe vrij goed gevoeld, los van de gebruikelijke vermoeidheid. Geen enorme last van misselijkheid of andere zaken. Ik merk wel dat ik ‘ineens’ honger kan krijgen, als ik dan niet snel genoeg eet word ik wel misselijk. Ik heb tot een week of 12 last gehad van een hoge hartslag. Dan zat ik gewoon ’s avonds op de bank te niksen, maar had ik wel een hartslag van rond de 100 slagen per minuut. In mijn eerste bloedonderzoek is dan ook de werking van de schildklier gecontroleerd maar die bleek in orde, mijn lichaam moest zich dus echt aanpassen aan de zwangerschap.

Met 13 weken hebben we ervoor gekozen de combinatietest te doen. Wat is het toch al een compleet baby’tje! De baby strekte en draaide zich en bracht zijn handjes naar het gezicht. Zo mooi om dat te zien! De echo was goed en ook de bloedtest, waarvan ik de uitslag een week later kreeg, was in orde. Dat was voor mij het moment om het bekend te maken aan iedereen! Afgelopen vrijdag heb ik dan ook een foto geplaatst op Instagram en mag iedereen weten dat er een tweede kindje aankomt!

En nu… weer het grote wachten, tot de 20 weken echo en het moment dat ik voor de eerste keer de baby voel. Bij Maren kwam dat rond de 19/20 weken. Ik vermoed dat het nu niet veel eerder zal zijn, maar het zou wel heel leuk zijn!

Ik hou jullie op de hoogte!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

kraamweek van Olivier

Mijn kraamweek

Posted on 06/05/2018

Previous Post12 weken Newborn Fit Mama
Next PostDagje Diergaarde Blijdorp

8 Comments

 1. Kelly
  5 jaar ago

  Zo leuk! Nogmaals gefeliciteerd! Ook heel leuk geschreven en idd super herkenbaar dat t wachten zoooo lang duurt! Nu lekker genieten!

  Liefs!

  Reply
  1. admin
   5 jaar ago

   Ah dank je wel! En dat wachten is echt vreselijk inderdaad 😉
   Liefs!

   Reply
 2. Chantal
  5 jaar ago

  Wat een leuke blog! Nogmaals gefeliciteerd, geniet van je zwangerschap!

  Reply
  1. admin
   5 jaar ago

   Dank je wel! Wat lief!!

   Reply
 3. Anna
  5 jaar ago

  Hiep hiep hoera! Je bent online . Mooi geschreven en prachtige website! Xxx

  Reply
  1. Eveline
   5 jaar ago

   Dank je wel lieverd!! Leuk dat je een kijkje hebt genomen! xxx

   Reply
 4. Andrea
  5 jaar ago

  Hoera je blog is live! Zó leuk! Lekker genieten van je zwangerschap. Ik ga al je verhalen lezen! Liefs Andeea

  Reply
  1. Eveline
   5 jaar ago

   Ahh super lief!!!! Thanks voor je steun en het meedenken!! Liefs!

   Reply

Leave a Reply