In Zwanger

Hoera! Olivier is geboren – mijn bevallingsverhaal

newborn, bevallen

Zwangerschapsshoot 32 weken zwangerToen ik 37 weken zwanger was plaatste ik mijn laatste update (dat lees je hier ). Ik kon toen echt niet vermoeden dat dit mijn laatste zwangerschapsupdate zou zijn en dat ik al voor 38 weken zou bevallen! Inmiddels is Olivier 4 weekjes oud en vind ik het tijd om mijn bevallingsverhaal met jullie te delen. De eerste weken zijn voorbij gevlogen en mede doordat we in de medische molen terecht kwamen en we allemaal aan de nieuwe situatie moesten wennen, is het er eerder niet van gekomen! Daarover later meer.

In mijn laatste update gaf ik aan dat ik het vermoeden had dat de baby niet tot 40 weken zou wachten. Dat voorgevoel klopte, maar toch kwam het nog heel onverwachts! Zondag 18 maart was een zondag zoals de meeste zondagen, lekker thuis en met elkaar. Die middag kwamen de ouders van Roland, nog voor Marens verjaardag. Omdat Maren ziek was geweest met haar eigen verjaardag en zij iets verder weg wonen, kwam het er nu pas van. Heel gezellige middag gehad en we zijn vroeg gaan eten bij een restaurant in de buurt. Om 19.00 uur legde ik Maren op bed en ben daarna lekker op de bank gaan zitten. Na een tijdje stond ik op van de bank, het was toen 20.15 uur, en tegelijk met het opstaan voel ik iets ‘lopen’… Ik besefte meteen wat het was, het was niet veel maar ik wist ook zeker dat ik niet in mijn broek had geplast!

babybump, zwanger
Laatste buikfoto! ’s Nachts om 03.00 uur genomen

Ik liep naar Roland die in de badkamer was en vertelde dat ik het vermoeden had dat mijn vliezen waren gebroken! Met dat ik dat vertel, verlies ik nog wat vruchtwater. We keken elkaar aan en we beseften dat het begonnen was! Ik zei direct; zeg maar tegen je werk dat je er morgen niet bent! Ik had nog geen weeën, dus ik ben direct de rest van mijn vluchtkoffer gaan pakken en heb lekker gedoucht. Daarna heb ik de verloskundige gebeld om aan te geven dat dit gebeurd was en ik dus mogelijk ’s nachts nog een keer kon bellen. Ook belde ik mijn moeder, die op dat moment nog een weekendje weg was en pas de volgende dag zou terugvliegen. Zij zou eigenlijk Maren opvangen en ze vond het dan ook vreselijk om niet te kunnen helpen! Niks aan te doen natuurlijk, niemand had kunnen vermoeden dat de bevalling nu al op gang zou komen. Zeker met in het achterhoofd dat Maren pas met 40 weken en 10 dagen is geboren! Gelukkig was mijn tante ook stand-by en we spraken af dat zij zou komen zodra ik wist dat ik naar het geboortecentrum zou gaan.

invulboekjes bijwerken

Ik kreeg het advies om rust te pakken! Wat een grap, terwijl je weet dat er iets gaat gebeuren! Ik ben wel naar bed gegaan maar kon niet slapen. Rond 00.00 uur kreeg ik rugpijn en een half uur later begon ik langzaam (weer) rugweeën te krijgen. Om 02.30 uur vond ik het tijd om op te staan. Ik kon ze goed opvangen maar moest wel meepuffen en rechtop was fijner. Ik ben nog mijn boekjes gaan bijwerken! En heb de laatste buikfoto’s gemaakt. Om 04.00 uur belde ik naar de verloskundige, de weeën kwamen niet per se regelmatig maar aangezien het het 2e kindje is, wilde ik toch even checken. Zij was er 10 minuten later en constateerde dat ik 2 cm ontsluiting had. Viel me stiekem een beetje tegen! Ze is een uurtje gebleven om even het verloop af te wachten. Voor ze wegging zat ik nog steeds op 2 cm maar was de baarmoedermond wel verstreken. Ze zei; ‘Je gaat voor 12.00 uur vanmiddag bevallen maar het zal niet om 08.00 uur zijn’. We spraken af dat ik om 08.00 uur in het geboortecentrum zou zijn, dan zou de volgende verloskundige die haar dienst zou overnemen daar ook zijn. Ik ben onder de douche gegaan en op een krukje gaat zitten, zo kon ik het best de weeën opvangen.

Om 07.00 uur was mijn tante er, zij zou bij Maren blijven. Ik was net de douche uitgekomen om me aan te kleden. Waar ik onder de douche goed mijn weeën kon opvangen, kreeg ik het gevoel dat ik in een soort van storm terecht kwam toen ik er onder uit stapte. Ik kon bijna ook niet bewegen door de rugpijn. Ik vroeg Roland de verloskundige te bellen om te zeggen dat we er nu aan zouden komen. Toen hij ophing, verloor ik weer veel vruchtwater en merkte ik dat het niet meer ging. Ik vroeg hem nog een keer te bellen, en aan te geven dat ze naar ons huis moest komen. Ik kon de reis gewoon niet meer maken!

Geboorte, bevalling
Olivier is geboren! Een van de eerste foto’s.

De verloskundige was er rond 07.45 uur. Ze constateerde rond 08.00 uur dat ik al op 8 cm zat. Zij heeft direct de kraamzorg gebeld en ik kan me herinneren dat ik nog aanwijzingen heb gegeven van waar het kraampakket stond. Ik was namelijk op veel voorbereid, maar niet op een thuisbevalling! Ook hoorde ik op de achtergrond dat Maren wakker werd en lekker aan het spelen was. Ik kreeg op dat moment lichte persdrang.

newborn, bevallen
Olivier!

Ik was zo blij dat ik mijn lichaam mocht laten gaan! Ik mocht niet actief persen maar hoefde het ook niet tegen te houden, dat was fijn. Om 09.00 uur kwam de kraamhulp binnen, ik had toen net voor de eerste keer geperst.

Na 24 minuten persen werd op 19 maart ons zoontje geboren: Olivier Frederik. Met 3940 gram en 51 cm, helemaal klaar om geboren te worden! Het was een mooie bevalling, mede doordat het thuis was. Zoveel intiemer en zo rustig eigenlijk ook! Het was ook een zware bevalling, doordat Olivier een sterrenkijker was. Als hij ‘gewoon’ had gelegen had ik nog geen 10 minuten hoeven persen, zei mijn verloskundige! Maar het is perfect gegaan en het moment dat hij op mijn borst werd gelegd was geweldig. Roland was met name verrast dat Olivier een jongen bleek te zijn! Ik was wat minder verrast, ik had toch meer het voorgevoel dat het een jongetje zou zijn!

newborn, marmar, baby
Lieve Olivier in zijn geboortepakje!

Wat zijn we blij met ons koningskoppel; wat is het bijzonder om een dochter en een zoontje te hebben! Maren is na haar dutje bij ons komen kijken en gaf haar broertje direct kusjes. We kunnen ons geen betere zus wensen, wat is ze lief voor hem! Uiteraard was mijn tante ook dolgelukkig en vond het heel bijzonder om het van zo dichtbij mee te maken. Zodra mijn moeder en stiefvader geland waren zijn ze ook direct gekomen! Het was echt een compleet andere bevalling dan die van Maren (daarover kan je hier teruglezen), het is snel gegaan en erg mooi zonder medische ingreep.

Welkom op de wereld, lieve Olivier!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Previous PostBabybump update - 37 weken zwanger!
Next PostNieuwe outfit voor Olivier en Maren: Moodstreet baby en mini!

No Comments

Leave a Reply