In Lifestyle

Keeping memories… Zo hou ik alles bij!

Invulboeken. Dé grote hit van het moment, you either love it or you hate it! Ik hou ervan, maar het kost zeker de nodige discipline om ze allemaal netjes bij te houden! En dat lukt me dan ook niet altijd even goed…

Het begon bij mijn Gender Reveal party van Maren. Ik was toen net 20 weken zwanger en kreeg het boekje ‘Mom’s one line a day’. Wat een leuk boekje is dat! Er is ruimte om 5 jaar lang, elke dag een kleine notitie op te schrijven. Dat kan een leuke uitspraak van je kindje zijn, maar natuurlijk ook allerlei andere zaken. Ik ben begonnen met het boekje te vullen toen Maren geboren is. Ok, toegegeven, ik begon wat later met invullen, maar ik ben gestart op de datum van Marens geboorte. Dit boekje hou ik vrij nauwkeurig bij, ik gebruik het vooral als dagboekje. Wat we gedaan hebben, of in het begin wie er op kraamvisite kwam, maar ook Marens eerste hapjes of uitstapjes komen er in voor. Inmiddels komen er ook leuke uitspraken in of boevige acties! Ik heb met mezelf de afspraak dat ik het boekje uiterlijk elk weekend invul, maar soms is zit er wel iets langer tussen. In elk geval probeer ik het wel zo nauwkeurig mogelijk te doen omdat ik merk dat ik snel dingen vergeet!

Een tweede boekje dat ik nu met regelmaat bijhoud, is het ‘Small Talk’ boekje van Kaart met Muisjes. Super leuk, je kan elke dag een leuke uitspraak van je kindje hierin opschrijven. Dat kan natuurlijk ook in het andere boekje, maar ik vind het leuk om juist die woordjes en uitspraken bij elkaar te hebben! Maren zegt nog geen volledige zinnen, maar sinds 18 maanden zegt ze wel woordjes en dat worden er elke dag meer. Dus nu heb ik per maand de woordjes opgeschreven die ze geleerd heeft, of woordjes die ze gebruikt voor bepaalde dingen. Zo noemt ze een haarspeldje, ‘mooi’, simpelweg omdat ik zo vaak zei dat ze mooi was als ik het speldje had ingedaan! Of bepaalde schoenen, geen idee hoe ze er aan komt, maar die noemt ze: ‘O-te-o’! En ze is nogal dol op haar schoenen dus dat wordt veel geroepen in huis 😉

Tijdens mijn zwangerschap van Maren heb ik steeds wat notities in mijn telefoon gemaakt. Shame on me, maar ik heb ze nog altijd niet uitgewerkt! Sinds ik actief ben op Instagram, zie ik ook steeds meer invulboeken voor allerlei gelegenheden voorbij komen. Zo ook een zwangerschapsdagboek! Ik heb zelf gekozen voor dit boek van Maan Amsterdam (via Mini & Momo), ik vond het er zo prachtig uitzien! En wat een leuk boek is dit om bij te houden. Elke week zijn er leuke nieuwe vragen over hoe je je voelt, maar ook wie je het eerst had verteld dat je zwanger was, hoe je babykamer er uit komt te zien en of je al spulletjes gekocht hebt. Daarnaast is er ruimte voor het inplakken van (echo)foto’s. De foto’s moet ik nog wel laten afdrukken maar ik heb het boek helemaal bijgewerkt!

Dan nog 2 boeken die ik ontzettend leuk vind, maar eerlijk gezegd nog niet gevuld heb! Wederom schandalig. Maar het opgroeiboek en het vakantieboek van Tante Kaartje zien er niet alleen heel leuk uit maar zijn ook super om in te vullen! Het vakantieboek had ik echter pas na mijn vakantie en van invullen is het toen niet meer gekomen. Geen probleem, ik start er gewoon mee bij de volgende vakantie! Het opgroeiboek is van 0 tot 4 jaar en kocht ik toen Maren een maand of 18 was. Het was nog wel mijn bedoeling om het helemaal terug bij te werken, maar intussen heb ik besloten het boek voor de baby te bewaren.

Dat is nog wel een dingetje, wat ga ik doen als de baby er is? Heb ik dan weer dezelfde boeken nodig en gaat het me lukken om alles keer 2 bij te houden? Ook nog een puntje van aandacht, ik heb nog geen enkel fotoalbum van Maren! Dat staat nu hoog op de agenda, ik heb mezelf voorgenomen dat ik voordat de baby er is, ik minstens de fotoalbums van Maren af moet hebben! Op zich is het maken van het album niet zo het probleem, het zit hem meer in het selecteren van de foto’s… wat een karweitje!

Ach, ik vind het ook wel heel leuk om te doen moet ik zeggen. En zo waardevol om leuke documentjes voor later te hebben, voorlopig ga ik lekker door met invullen!

Ik ben wel heel benieuwd of jullie alles ook zo nauwkeurig bijhouden? En goede tips voor een mooi fotoalbum hoor ik ook graag!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Hoera! Maren wordt grote zus!

Posted on 10/08/2017

Previous PostLife won't sparkle unless you do...
Next PostNaïf, nu ook verzorging voor vrouwen!

No Comments

Leave a Reply