In Uitjes en reizen

Midweek in Hof van Saksen – photo diary

Hof van Saksen strand

We hadden echt zin om met ons kersverse gezin er even tussenuit te gaan! Maar omdat we nog naar het buitenland gaan eind juli, was de keus voor Nederland snel gemaakt. Ook wel zo makkelijk met Olivier! We kozen voor een midweek in Hof van Saksen, voor ons de eerste keer op een vakantiepark. We gaan eigenlijk altijd wel naar hotels of een appartement, maar nog niet eerder waren we een park geweest. In deze photo diary kan je zien hoe onze week was!

Op maandag vertrokken we naar Drenthe. Ik had in het weekend al een hoop ingepakt, maar wat valt het dan toch tegen wat je last minute allemaal nog moet pakken! Uiteindelijk vertrokken we rond 12.30 uur en waren we iets na 15.00 uur in het Hof van Saksen. Vanaf 16.00 uur kan je je huisje in dus we moesten nog even wachten! Ook was het weer niet zo geweldig, het was vrij bewolkt en een beetje fris. Gelukkig zou het de andere dagen beter zijn! Die avond hebben we bij de supermarkt ‘Noordermarkt’ lekkere verse maaltijden gehaald. Je kan daar bijvoorbeeld een pizza laten maken en ik had een verse salade.

Hof van Saksen
Maren maakte meteen een vriendinnetje

De volgende ochtend was het nog steeds wat bewolkt en besloten we na het ontbijt naar de Hunebedden te gaan. We hadden voor 2 ochtenden ook ontbijt bij het huisje besteld. Heerlijk! Precies op het afgesproken tijdstip werd er een grote doos met broodjes, beleg, melk en sinaasappelsap, yoghurt en zelfs een krant bezorgd! De andere 2 dagen hebben gewoon zelf ontbijt gehaald maar het was wel even extra luxe.

Ontbijt Hof van Saksen
Het ontbijt is goed verzorgd!

Aansluitend aan de ‘achtertuin’ ligt een klein speeltuintje. Maren wilde nog eventjes spelen, helemaal goed natuurlijk!

Speeltuin Hof van Saksen
Wat is Maren klein zo!
Pret in de zandbak!

Daarna zijn we vertrokken naar de hunebedden. Op nog geen 10 minuten rijden ben je al in Borger, waar een groot hunebedcentrum ligt. Na een introductiefilm, die we niet helemaal hebben uitgezeten, zijn we gaan wandelen naar de hunebedden en vervolgens door het Oertijdpark.

Hunebedden
Maren en ik bij de Hunebedden
Oertijdpark
In het Oertijdpark

Toen brak het zonnetje eindelijk ook door! Na een stop bij de lokale Albert Heijn en de slager zijn we terug naar het huisje gegaan voor een dutje. Toen Maren wakker was zijn we naar het zwembad gegaan. Wat super leuk was dat! We hebben dat eigenlijk nog nooit zo gedaan dus eerst durfde ze niet zo, maar toen ze zag dat de andere kindjes ook plezier maakten wilde ze ook en ze genoot enorm!