In Mama

Olivier 6 maanden – een update!

Niet te geloven, maar Olivier is al 6 maanden oud! Hoe cliché, maar het lijkt wel gisteren dat hij geboren werd. Het is zo snel gegaan, het is wel waar wat iedereen zegt; bij een tweede kindje gaat alles sneller! Hebben we onze draai gevonden en hoe doen de kindjes het? Alles lees je hieronder terug!

Olivier net geboren

Om kort te zijn: het gaat heel goed! Haha, gelukkig kan ik dat zeggen. We genieten enorm van Olivier, niet alleen wij maar ook Maren. Zo fijn, vanaf het moment dat hij geboren werd is ze gek op hem en geeft ze steeds kusjes, een speen, of gaat hem ‘troosten’. Als hij huilt gaat ze naar hem toe, of roept; ‘Ik kom er aan Oliviertje!’. Zo zaten we laatst in de auto en vlak voordat we thuis waren moest Olivier ook huilen. Maren herkende waar we waren en zei: we zijn er bijna Olivier! Nou dan smelt ik wel hoor! Zo ontzettend schattig en lief om te zien. Omgekeerd is Olivier ook gek op haar, er komt steeds meer interactie en hij moet vaak ontzettend lachen om Maren. Wat Maren dan alleen maar motiveert om nog gekker te doen natuurlijk 😉 Tuurlijk is het ook wel even lastig voor haar; soms als ik hem wil gaan voeden, wil ze uitgerekend net op mijn schoot zitten. Dan weet ik ook dat ze het er om doet, zeg maar. Ook de momenten dat ik alleen met beide kinderen ben is het soms lastig, en dan voornamelijk ’s avonds als ik Maren naar bed moet brengen. Dat is wel makkelijker geworden dan in het begin, maar het is soms lastig afwegen tussen een huilende baby en ook Maren de aandacht geven die ze verdient.

Newbornshoot, Olivier 1 maand oud

Nadat Olivier op 19 maart thuis is geboren, ben ik een week in het ziekenhuis geweest (dit lees je hier terug). Het eerste weekend dat we als gezin samen waren, was het Paasweekend. Dit hebben we aan ons voorbij laten gaan, we waren te druk met kraamvisite. Dat weekend was ook gelijk het pittigste weekend in tijden; de combinatie van mijn afwezigheid met de geboorte van Olivier en net 2 zijn was wat veel en zorgde voor een opstandige Maren. Brak wel mijn hart hoor! Ze was veel verdrietig en vooral erg dwars, met alles eigenlijk. Naar bed brengen was een issue, het aankleden, een schone luier… En zie dan maar geduldig te blijven. Wat was ik blij dat het na dit weekend steeds beter ging, en het dwarse is er nu helemaal uit. Ze is nog steeds 2,5 natuurlijk dus het woord ‘nee’ komt uiteraard nog wel eens voor, maar het gaat echt zo goed! Ik probeer echt ook mijn momentjes met haar er in te houden; samen een boekje lezen, op de fiets even naar de winkel, dat soort dingen.

Olivier 4 maanden

Olivier is in de afgelopen tijd veel veranderd. Hij was behoorlijk eenkennig in de eerste periode en zelfs Roland kon hem moeilijk troosten. Bij mijn moeder wilde hij niet zitten… alleen maar mama! Iets wat ik overigens niet zo erg vond, maar wel voor hem zelf. Ik dacht aan Maren, die al met 3 maanden naar de crèche ging. Ik zou echt niet weten hoe dat had moeten gaan met hem op dat moment, zo ontzettend aan mij gehecht. En eigenlijk van de een op de andere dag ging dat veel beter en hij is nu een allemansvriend! Grappig, als ik er zo over terugdenk kan ik me niet eens herinneren wanneer die omslag kwam, zo plotseling gebeuren die dingen. Ook hebben we in het begin veel gewandeld ’s avonds, hij vond alleen zijn rust in de kinderwagen en door het wiegen viel hij in slaap. Dat wiegen heeft hij nog wel regelmatig nodig maar de wandelingen zijn er wel uit. Ook wel weer jammer in verband met de stappen! Overdag is de draagzak of doek vaak mijn redding, in de avond valt hij meestal aan de borst in slaap. Wat dat betreft is hij nog wel echt een mama’s kindje, als hij moe is wil hij alleen bij mij zijn. Over een week gaat hij voor het eerst naar de crèche… Ik ben ontzettend benieuwd hoe dat zal gaan! Ik lijk het zelfs moeilijker te vinden dan bij Maren, hoewel zij nog zo klein was! Maar Olivier is een andere baby en heeft me nog harder nodig, lijkt het.

Maren en Olivier op vakantie

In juni zijn we een mid-week op vakantie geweest en eind juli gingen we 3 weken weg. Beide vakanties zijn zo goed verlopen! Maren genoot enorm en deed het ontzettend goed, ook met de warmte. Gelukkig niet echt puberpeutergedrag, waar ik van tevoren wel een beetje bang voor was! Olivier draaide gewoon goed met alles mee en is in dat opzicht echt een heel makkelijke baby. Tijdens onze vakantie in het buitenland is echter zijn slaapritme wel weer anders geworden; kwam hij eerst maar 1 keer per nacht, werden dat er ineens 3. En helaas is dat nog niet afgelopen! Dat is het enige wat ik echt pittig vind, de gebroken nachten. Dat maakt dat je overdag ook zoveel minder energie hebt en je niet je vol kan storten op de dingen die je graag zou willen. Ik weet ook niet helemaal hoe ik het kan doorbreken, ik geef nog steeds borstvoeding en ik volg graag de behoefte van mijn kind, ook al is dat wat pittiger voor mijzelf. Maar dat is het enige waar ik nog probeer een goede weg in te vinden. Op tijd naar bed gaan probeer ik zeker, maar tegen de tijd dat beide kinderen op bed liggen en ik zelf kan zitten is het vaak al laat en even op de bank zitten is ook zo fijn. Nou ja, momissues denk ik, wie heeft hier geen last van!

Maren in Italie

Enige leuke feitjes:
– Olivier is van 3960 gram bij zijn geboorte gegroeid naar 8330 gram
– van 51 cm naar 67,7 cm
– van kledingmaat 50 naar 74 (!) 68 kan soms ook nog wel, ligt een beetje aan het merk!
– hij krijgt nog steeds borstvoeding
– we beginnen nu met de hapjes; net als bij Maren kiezen we voor de Rapley/Kleintjes methode
– de voorkeurshouding is er nog steeds maar wel minder. We lopen nog bij de fysio om dit te verhelpen en we zijn 2 keer bij de manueel therapeut hiervoor geweest.
– hij begint echt te schaterlachen; zo schattig!

– Maren is het afgelopen half jaar van maat 80/86 naar 92 gegaan. Al koop ik nu vooral 98 voor de winter, langzaam begint ze in lengte bij te trekken
– Maren was met 6 maanden 63,9 cm en woog 6930 gram. Wat een verschil met Olivier!
– Kerstnijntje is nog steeds haar allerliefste knuffel!
– ze ontbijt altijd met overnight oats en vraagt hier ook direct om ’s ochtends, om haar ‘oatjes’ 😉
– haar lievelingseten is pasta
– bij het ontbijt drinkt ze altijd ‘koffie’; dit is havermelk!
– ze drinkt overigens niks anders dan water, melk of dus havermelk en zo af en toe wat thee
– Marens leukste versprekingen; ‘meegemomen’ (meegenomen), ‘bubby’ (buggy), ‘kortemee’ (portemonnee), ‘bullenbak’ (prullenbak)
– Marens meest gestelde vraag; ‘Wat is dat nou weer?’ Hier moet ik zelf altijd erg om lachen, vooral ook die ‘weer’ erachter!

Het eerste half jaar van Olivier is echt voorbij gevlogen. Ik vrees dat het komende half jaar minstens zo snel zal gaan en dat ik straks hun verjaardagen alweer kan gaan plannen… Voorlopig nog even niet aan denken hoor! Eerst maar eens de herfst en winter mee gaan maken. Wat ik zo leuk vind aan deze leeftijd van Maren, is dat ze alles zoveel bewuster meemaakt. Zo ben ik ook heel benieuwd hoe ze Sinterklaas gaat beleven en zijn we druk met het zindelijk maken. Every age has its charm!

Olivier 6 maanden
Share Tweet Pin It +1

You may also like

Unisex babykleertjes

De leukste unisex babykleertjes!

Posted on 01/29/2018

Previous PostMaar wat eet je dan precies? Een dagmenu!
Next PostNatuurlijk schoon met Seepje!

No Comments

Leave a Reply