In Body & Health

Start van een nieuw begin: Ik wil een fitte mama worden!

afvallen, lijnen, gezonde keuzes

Eigenlijk wilde ik deze blog de titel geven: ‘mijn eeuwige strijd tegen de kilo’s’, maar omdat ik dat toch wel erg negatief vind gooi ik hem over een positievere boeg! We gaan vanaf vandaag weer aan de slag om een betere, slankere, gezondere en meer happy me te worden! En dat is ook echt zo, maar stiekem is die eeuwige strijd ook wel zo…

afvallen, lijnen, gezonde keuzesIk was een jaar of 10 en toen zat ik bij de Weight Watchers. Echt waar, ik woog een kilo of 50 denk ik. Wekelijks naar zo’n bijeenkomst met mijn moeder, in boekjes je punten bijhouden, you name it. Op mijn 14e zat ik rond de 80 kilo. Echt niet goed natuurlijk en toen ben ik ook goed gaan afvallen. In de loop van de jaren heb ik vrijwel alle diëten gedaan. Van Weight Watchers tot een Leven lang fit, Modifast, Sonja Bakker, South Beach dieet, Powerslim en gewoon simpelweg op mijn eten letten. Een tijd ging het goed, maar elke keer gaat het weer mis, in die zin is het echt een levenslange strijd. Grappig genoeg, als ik nu terugkijk naar foto’s van die (slankere) tijd vraag ik me af waar ik me druk om maakte. Ik was op sommige momenten echt prima maar voelde me ook te dik. Toch liet ik het dan ook weer versloffen en ik kwam aan. Gekscherend zeg ik wel eens dat ik aan kom van een glas water, maar zo voelt het ook af en toe wel!
Ja, ik hou van lekker eten. Ik ben in die zin wel een bourgondiër, voordat ik zwanger werd van Maren zag je me op feestjes altijd met een wijntje, lekker uit eten, uiteraard een dessert erbij. En ik ben een snoepkont, ook dat is een feit. Vooral chocolade en koekjes kan ik eigenlijk niet laten staan. En dan kan ik ook nog eens een keer geen maat houden, niet 1 koekje of chocolaatje, nee, doe maar de halve zak of doos. Of hele. Oeps. Nou, tot zo ver al mijn confessions!

Het is dus een beetje alles of niks voor mij en ik kan met periodes erg goed lijnen of in elk geval balans houden. In de tijd dat ik in Maastricht woonde ging ik 2 tot 3 keer per week een half uur hardlopen en hield ik me goed aan mijn voedingspatroon. Dan ging ik nog wel met enige regelmaat uit eten maar dat kon dan ook prima, de balans was goed. De afgelopen 5 jaar ben ik 30 kilo aangekomen. Oef, toch nog iets wat ik moest opbiechten. Vreselijk! Nu zitten daar ook 2 zwangerschappen bij en reken ik vanaf nu, 6 weken na mijn bevalling van Olivier. Dus helemaal eerlijk is het niet, maar de weegschaal liegt niet. Grappig genoeg kan ik wel een patroon herkennen: Als ik vrijgezel ben kan ik namelijk goed lijnen, in een relatie gaat het fout. Leuke conclusie, maar met een fijne relatie en 2 kinderen geloof ik toch niet dat ik nu het vrijgezelle pad moet gaan bewandelen. En het erge is nog dat mijn vriend enorm goed maat kan houden, hij is geen echte zoetekauw en als hij genoeg heeft gegeten laat hij de rest staan. Terwijl ik het zonde vind en dat hele bord leeg moet.

KlikKlak, Fotografie, shoot
Klik-Klak Fotografie

Ik ben vandaag 6 weken geleden bevallen en ik wil in elk geval 30 kilo afvallen. Dan ben ik nog niet op mijn slankst, maar ik heb niet de ambitie om maatje 36 te hebben. Ik ben niet per se klein en wat breder gebouwd dus voor mij is dat helemaal prima. Ik wil ook rustig afvallen zonder dat ik nu de komende maanden op een houtje ga zitten bijten. Prima als er een keer een feestje is, een etentje of iets anders. Daarvoor hou ik ook te veel van eten en anders hou ik het ook gewoon niet vol! Het is niet alsof ik maar 5 kilo moet verliezen en dat er met 4 weekjes streng doen vanaf heb. Vorig jaar, precies rond deze tijd, ben ik gestart met het Newborn Fit Mama programma van Kimberly. Ik was toen natuurlijk niet pas bevallen, maar het leek me toch een goed programma om weer even wat kilo’s mee te verliezen. Bovendien kan je de workouts vanuit huis doen en dat vind ik wel zo makkelijk met kinderen. Mijn ervaring van toen kan je hier lezen en na 3 maanden was ik 6 kilo kwijt. Niet super veel, maar ik voelde me wel goed. Een paar weken na het stoppen met het programma kwam ik er achter dat ik zwanger was van Olivier! Dat voornemen heb ik deze keer niet hoor 😉 Over 3 maanden zal ik nog steeds door moeten zetten, met of zonder Kimberly’s hulp!

Ik vind het niet erg om een buikje te hebben, ik heb nou eenmaal 2 kinderen gedragen. Maar momenteel vind ik het lastig om te kiezen wat ik aan moet trekken, ik krijg stress als de temperatuur boven de 20 graden schiet en ik schaam me ronduit voor mezelf. Daarnaast wil ik Maren geen slecht voorbeeld of zelfbeeld geven. Het lijkt me niet goed voor haar om op te groeien met een moeder die zichzelf dik noemt. Wat moet dat voor haar doen en betekenen? Dus of ik moet accepteren hoe ik ben, of ik moet er wat aan doen. En dat eerste doe ik niet, dus dan moet het tweede maar! Ik wil niet naar het strand gaan en krampachtig doen, ik wil lekker met Maren (en straks ook Olivier) lekker plezier maken en me niet proberen te verstoppen!

Dus, vanaf vandaag ga ik er weer tegenaan, minder snoepen, gezonder eten en sporten. Op naar een Happy New Me! Ik wil de resultaten regelmatig met jullie delen, ook als stok voor mezelf! Volgen jullie me op mijn reis?

Mocht je meer willen weten over Newborn Fit Mama? Kijk dan op haar site: www.newbornfitmama.nl.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Instamama - is het gras groener

Hoe doen ze het toch allemaal?

Posted on 02/11/2019

Mijn favorieten

Posted on 10/22/2017

Previous PostNieuwe outfit voor Olivier en Maren: Moodstreet baby en mini!
Next PostMijn kraamweek