In Mama

Tip & trics: Hoe maak je het aankleden makkelijker?

Nijntje pyjama Klik-Klak fotografie
Nijntje pyjama Klik-Klak fotografie
Foto: Klik-Klak fotografie

Sinds dat Maren ongeveer 1,5 is, is het echte opvoeden wel begonnen. Daar komen soms uitdagingen bij kijken waarvan ik regelmatig hoor dat andere mama’s er ook tegenaan lopen en zoeken naar tips om met deze uitdagingen om te gaan. Een van die uitdagingen is het aankleden. Ondanks dat niet alle tips bij alle kindjes zullen werken of in elke situatie zullen helpen, denk ik dat wij mama’s van elkaar kunnen leren!

Laatst vroeg ik op Instagram hoe ik er voor kan zorgen dat Maren geen strijd maakt van het aankleden. Sinds een maandje of 2 is dat er ineens ingeslopen, dat aan of omkleden ‘niet cool’ is en er allerlei fratsen worden uitgehaald om maar of niet de pyjama uit te doen, of juist niet haar pyjama aan te doen! Als het eenmaal gelukt is, is er niks aan de hand maar de weg er naartoe kan nog wel eens problematisch zijn 🙂 Ik was blij om te horen dat ik zeker niet de enige ben die deze strijd nog wel eens moet aan gaan en ik wil de tips die ik gekregen heb dan ook met jullie delen.

Tip 1: Zelf laten kiezen
Deze tip is denk ik het meest gegeven, laat je kindje zelf kiezen tussen bijvoorbeeld 2 kledingsets die je zelf al hebt uitgekozen. Of, kies zelf een broek en laat hem of haar het shirt kiezen. Zorg er dan wel voor dat je geen ‘onmogelijke’ keuzes laat maken, leg bijvoorbeeld als het hoogzomer is geen dikke truien in de kast!

Tip 2: Er geen strijd van maken
Je kindje wil geen pyjama aan? Lekker laten gaan, dan maar in romper naar bed! Dit werkt natuurlijk iets minder goed als je boodschappen wilt gaan doen, maar het kan het avondritueel iets makkelijker maken 🙂

Tip 3: Afleiden
Liedjes zingen, spelletjes doen (kan je binnen 10 seconden je sokken aantrekken? Waar is je voetje/handje nu gebleven?), kietelen, verhaaltjes vertellen. Alles om maar de aandacht af te leiden van waar je mee bezig bent!

Tip 4: Veel geduld hebben, heel veel geduld hebben
Ha, ik denk dat dit de beste tip is! En ook wel de moeilijkste tip, want we moeten allemaal op tijd weg om te werken of voor een afspraak. Maar met geduld kom je een heel eind.

Om eerlijk te zijn probeer ik bij Maren nu een combinatie van al deze tips. Het ene moment werkt dat super, het andere moment werkt helemaal niks en krijg ik een keiharde ‘nee’. Dan komt de “1, 2, 3 moeder” in me naar boven, en dan is de keuze alleen dat of ik haar shirt uittrek of zij mag het zelf doen. Die kleine boef laat me altijd tot 3 tellen maar 9 van de 10 keer doet ze het dan wel zelf 😉 Ook laat ik haar vaak al een luier kiezen. Dat is dan al een goede afleiding die eventjes helpt.

Ik denk dat de conclusie is dat het een fase is! En het is even doorzetten, de ene dag kan je er beter tegen dan de andere dag en de ene dag ben je creatiever met alle trucs dan de andere dag. Hoe dan ook; deze fase gaat vanzelf weer voorbij!

Heb jij nog andere tips om het aankleden wat makkelijker te maken of loop je tegen uitdagingen aan waar je graag tips & trics over wilt teruglezen? Laat het me weten!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Dreumes in the house!

Posted on 09/17/2017

Olivier 6 maanden – een update!

Posted on 09/19/2018

Previous PostMijn kraamweek
Next PostMidweek in Hof van Saksen - photo diary

No Comments

Leave a Reply