In Body & Health

Vijf dingen die anders zijn nu ik ben afgevallen

Toen ik 30 april begon met het Newborn Fit Mama programma, had ik niet kunnen denken dat ik 5 maanden later al 20 kilo zou zijn afgevallen. 20 kilo! Als je bedenkt dat dat een flinke kleuter is, of een hoop zakken suiker, dan is dat echt super veel. Nu nog even die laatste 10 kilo er af en dan ben ik zo ongeveer waar ik zijn wil! In elk geval is er nu al een hoop veranderd en dat lees je hieronder terug.

1. Ik voel me fitter. Ik loop veel energieker de trap op en hoef niet eerst een kwartier uit te hijgen als ik boven ben. Dit is natuurlijk 1 van de belangrijkste voordelen van het afvallen, dat het nou eenmaal beter is voor de gezondheid. Ook voel ik me zelfverzekerder!

2. Ik pas en durf weer in een spijkerbroek en het zit nog comfortabel ook! Haha, eigenlijk heel mal misschien. Ik had na de zwangerschap van Maren een zachte jeans gekocht maar eigenlijk voelde ik me er niet zo happy in, voor mijn gevoel accentueerde het teveel en zat het gewoon strak in mijn taille. En dan heb ik het nog niet over de spijkerbroeken die ik nog had liggen maar waar ik niet eens in paste! En nu kies ik gewoon bewust, uit mezelf voor een spijkerbroek en heb ik zelfs een riempje nodig! Nu is het wachten op het moment dat ik weer in de spijkerbroek een maatje kleiner pas, want aangezien ik alle gewichten de afgelopen jaren heb gehad heb ik ook alle maten kleding nog liggen! De vraag is alleen of het nog even modieus is, maar als je lang genoeg wacht komt alles weer in de mode 😉

3. Ik vind het niet meer erg als ik full body op de foto sta. Ik heb natuurlijk wel wat zwangerschapsfoto’s van toen ik op mijn dikst was, ook aan het eind van mijn zwangerschap nog. Maar ik zorgde er wel voor dat ik op een bepaalde manier of de foto stond en zeker niet zomaar helemaal. Daar heb ik nu veel minder moeite mee!
weightloss, happy new me

4. Ik koop geen kleding in XL meer!! In de regel dan, sommige merkjes vallen natuurlijk klein of anders. Maar in principe heb ik besloten geen XL meer te kopen, klaar ermee. Af en toe nog wel lastig hoor. Vorige week bestelde ik een trui en ik dacht dat die wel klein zou vallen. Toch XL besteld, die kan dus retour. Dus ondanks dat ik deze regel wel probeer na te leven is het lastig om daadwerkelijk jezelf nu slanker te zien. Gek dat het wat langer duurt voordat je zelfbeeld mee is veranderd!

5. Ik pas al mijn ringen weer en mijn Fitbit staat op het kleinste standje! Dat zijn van die kleine gelukjes in het leven, althans het feit dat ik mijn ringen weer pas maakt wel dat ik weet dat ik goed bezig ben. Toen ik de Fitbit (maat L) kreeg, met Moederdag, had ik hem in de derde stand staan. Nu op de eerste en als ik zo doorga kan ik over een poosje het kleinere bandje kopen! Super fijn voelt dat!

Dit zijn maar 5 dingen, ik kan er nog wel meer bedenken maar dit zijn even een paar dingetjes die me echt opvallen. Maar eerlijk, ik ben nog niet op het punt dat ik helemaal happy ben, in die zin dat ik mijn buik echt nog te dik vind. Ook heb ik een hangbuikje gekregen, veel erger door de zwangerschap van Olivier. Ik hoop dat dat met de tijd nog wat strakker wordt (please!). Overigens is gewicht natuurlijk niet zaligmakend! Het is niet zo dat ik denk; ‘als ik straks nog 10 kilo meer ben afgevallen ben ik pas echt gelukkig’, of iets dergelijks. Ik ben gewoon enorm blij met waar ik nu ben, ik heb een gezonder gewicht (nog niet gezond, maar wel gezonder) en zit veel beter in mijn vel. Ik heb wel een bepaald gewicht in gedachten dat ik wil wegen, maar ik kijk meer naar hoe ik me voel. Een kilo meer is ook prima, als ik maar blij ben en me goed voel!

Als ik nu terug kijk naar foto’s van jaren geleden, zie ik mezelf daar slank opstaan. En toen vond ik mezelf dik! Dat is zo zonde, daarom wil ik ook echt proberen om bewust te zijn van het feit dat ik nu al zoveel slanker ben dan 20 kilo geleden en tevreden te zijn. Ach, er is nog wel een weg te gaan, want kijken naar wat je niet hebt is zoveel makkelijker. Maar waar een wil is, is een weg!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Overnight oats, recept

Ontbijt – Overnight oats

Posted on 10/31/2018

12 weken Newborn Fit Mama

Posted on 10/04/2017

Previous PostNatuurlijk schoon met Seepje!
Next PostOntbijt - Overnight oats

No Comments

Leave a Reply